5/28/2010

Морозиво, пиво і окімоно

Неймовірний факт для себе з'ясував, що в центрі Києва смачне морозиво в кіоску коштує дорожче ніж таке собі пиво! Я щось пропустив і в країні ввели акциз на морозиво? Після такого нецікавими стають запитання, чому молодь п'є змалку ітепе...


Тож пропоную всім підвищити загальний рівень культури української нації, відвідавши цікавенну виставку "Окімоно", що проходить в музеї Ханенків, що знаходиться в парку Шевченка. Вона дуже невеличка і багато часу не займе, але враження залишає надовго.

Окімоно - "вирізьблена фігурка", невеличкі за розмірами статуетки зі слонової кістки, але просто виносять мозок. Деталізація така, що мушлі неможливо відрізнити від справжніх; плід гранату, що ніби тріснув від падіння, хочеться з'їсти; а птахи зі своїм мільярдом окремих пір'їнок здаються живими. На більшості статуеток вказані роки їх вирізання - трапляються періоди у 10 років, а робилося це все десь наприкінці 19 сторіччя.


Вхідний квиток коштує трохи дорожче за морозиво, але він того вартий. Виставка відкрита з 10:30 до 17:00, до 30 травня. Не пропустіть!

Немає коментарів: