5/06/2010

Dow -1000 in 60 seconds

Якщо ви думали, що облажатися більше, ніж інженер Аппл, який загубив новий супер-секретний ойфон бахнувши пару літрів пива, неможливо -- смію вас розчарувати/порадувати.

Сьогодні вдень був страшенний гамір - більшість спочатку американських, а слідом світових індексів біржової активності полетіли вниз. Відразу почали з'являтися різні версії що пояснювали це другою хвилею рецесії і т.п. Загалом, всі приготувалися до найгіршого: індекс Dow Jones за 60 секунд впав на тисячу пунктів. Для тих хто не в курсі, це дуже і дуже значне падіння. Зокрема, акції форду (вони ще котируються?..) впали на 10%, General Electric аналогічно (одна з найбільших компаній США).

В результаті, виявилося: людська помилка в одній з найбільших фінансових компаній (Citigroup) була справжньою причиною хаосу. Відразу декілька джерел повідомили, що трейдер при введенні замовлення ввів літеру "b" - що означає "billion", хоча необхідно було ввести літеру "m" - "million" десь о 2:47 p.m. за Нью-Йоркським часом...

Важко собі уявити, що відчував він/вона, у перші хвилини після введення літери "b", але зі свого досвіду можу припустити, що стільки адреналіну не отримати на жодній американській гірці. Побажаємо клерку знайти себе на новій посаді. Якщо його колись візьмуть на роботу знову ;)

Немає коментарів: