6/03/2013

Шпіонський Касперський

Якщо хтось ще не читав, абсолютно епічна колонка про Касперського і його бізнес у Wired.
Читається на одному диханні, і дає уявлення про сучасний ринок комп'ютерних озброєнь. Особливо детально американський автор зосереджується на зв'язках Касперського з державою, органами внутрішніх справ. Не можна не звернути увагу на алкогольну сюжетну лінію, що проходить через всю статтю і малює яскравий образ п'ющих москалів в ушанках, що загалом нагадує нам, що пропаганда жива і холодну війну ніхто не відміняв :)

З іншого боку, подібна довга колонка в тому ж Wired була нещодавно присвячена John McAffe, його пригодам в Белізі, "розбійному" образу життя і кільком тінейдж-гьорлфрендам. Підкріплена фотографіями його тату, стаття малює такого бізнесмена-ковбоя, що Касперський зі своїм захопленням дорогим віски виглядає просто матір'ю Терезою.

Медитуючі на тему антивірусів, вірусів і malware, дозволю собі зробити далекоглядний прогноз, що за 5 років malware companies будуть торгуватися на біржах із капіталізацією в десяток мільярдів доларів. Не секрет, що зараз цей ринок і так активно існує і розвивається. Питання лиш в тому, хто зробить спробу консолідувати активи і легалізувати таку діяльність.

Немає коментарів: