5/12/2010

багз, багз, багз

Є! Напівофіційно успішно завершений проект, над яким я працював останній рік. GiAMonster побачило світ!


Проведена презентація без істотних багів і явних лаж не викликала заперечень у великих начальників і сподіваюся забезпечила мені добре ім'я серед присутніх осіб.

Цілих 12 місяців, іноді цікавих, іноді нудних; спілкування з новими людьми, професіоналами в тому чи іншому, обмін думками; відчуття змагання, жадоба грошей; важка праця і афтепаті після; робота плече до плеча з дуже розумними і дуже продуктивними людьми; проблеми з мотивацією та часи натхнення; мандрівки, нові міста, країни, університети - це був достатньо насичений подіями час. Єдине зауваження: я сподіваюся це не була моя найцікавіша робота!

Позитивний момент, що немає почуття завершеності і не виникає запитання "що далі?" - проект мав обов'язкову і цікаву частини. Обов'язкова -- трохи нудна, але за гроші (багато є бажаючих розробляти графічний інтерфейс?); Цікава -- трохи абсурдна ідея, яка сподіваюся розвинеться в моїй дипломній і доставить яскраве естетичне задоволення. Відповідно, епопея з дипломною тільки розпочинається, і нас чекають вельми продуктивні ночі написання тої праці.

Не можу не згадати, що як і завжди, за останній тиждень об'єм зробленого перевищив всі можливі границі, і певно дорівнював парі найнепродуктивніших місяців. Однак цього разу до останнього, найголовнішого релізу підійшли з розумом, і виконання вимог користувача/тестування не було залишено на останок, що дозволило категорично зменшити кількість жартів про кількість багів у розробленій програмі! Тож і не сталося такого, що відбулося на презентації нової системи легковиків Volvo для автоматичної зупинки перед вантажівками:



Хоча, відчувши на своїй шкурі подібного роду великі фак-апи, стаєш трохи співчувати авторам цього витвору.

Немає коментарів: